Hatékony cég blog

Néhány könnyen használható online eszközzel Te is hatékonyabbá teheted a vállalkozásod!

Nézd meg hogyan: SimplyPad.com

Kövess minket!

Az elmúlt években hatalmas változáson ment keresztül az informatikai ipar. Ez az egyetlen szóval leírható forradalom megváltoztatta az emberek hozzáállását a számítástechnikához, megmutatta az internet igazi erejét. Még a rémesen lassan reagáló multik sem tudtak elmenni a változás szava mellette, a Te fürge vállalkozásod pedig különösen profitálhat belőle. Ez az egyetlen szó pedig a megosztás. Share.

Megosztás

Néhány éve még az internet a nagyok játékszere volt, csak drága pénzért fejlesztett és vagyonokért reklámozott oldalakat olvastak az emberek. Ma már bárki létrehozhat egy weboldalt, vagy blogot, néhány kattintással, nem szükséges hozzá se pénz, se informatikai tudás. Ha készítünk egy videót, azt pillanatok alatt feltölthetjük a Youtube-ra, ezzel máris emberek milliói nézhetik meg, egy gombnyomással kirakhatjuk a Facebook vagy Iwiw üzenőfalunkra, és az ismerőseink már is látják. A gondolatainkat bogbejegyzésekben, twittekben, hozzászólásokban osztjuk meg másokkal, a képekhez olyan képmegosztó oldalaink vannak, mint a Flickr, a Picasa, vagy az Indafotó. Sőt az emberiség közös tudását is elkezdtük összegyűjteni a Wikipédián, hogy ezt is megoszthassuk mindenkivel.

Ez a változás hirtelen söpört végig a szakmán, alig telt el 1-2 év és máris emberek százmilliói osztanak meg zenét, videót, írást, képet, és mindent, ami érdekeli őket. Az informatika soha többé nem lesz olyan, mint amilyen előtte volt.

A kérdés, hogy Te hogyan tudod ezt átültetni a saját cégedre? A Te vállalkozásod mikor fog ráérezni a megosztás örömére, úgy, ahogy ezt a világon internetező közel kétmilliárd ember megtette az elmúlt években? És, ha már cégről beszélünk: milyen profittal jár mindez a számodra?

Ha eddig arra számítottál, hogy itt a szokásos marketing rizsát találod arról, hogy írj céges blogot, legyél fenn Twitteren, Facebookon, akkor sajnos rossz hírem van. Ezt már leírták nagyon sokan, most egy izgalmasabb területre evezünk: a SimplyPadhez híven a céged belső működését vesszük górcső alá.

Íme, a három legfontosabb terület, ahol a megosztás a hasznodra válhat:

  1. Fájlmegosztás: Az első nagyon egyszerű dolognak tűnik, csináljuk is már évtizedek óta, mégis kevesen vannak, akik profin művelik. A munkához használt fájlokat a legtöbben e-mailen vagy pendrive-on osztják meg egymással, de bőven akadnak olyanok is, akik nem sajnálják az időt CD-k, DVD-k írására sem. Hiába tűnik gyorsnak e-mailben átküldeni egy fájlt, ha néhány hónap múlva már csak félórás keresgélés után tudjuk előbogarászni a tömérdek levél közül. Hiába küldjük el az elkészült hirdetés szövegét néhány hozzáértő embernek, ha utána órákba telik, mire összefésüljük az egyes javításokat és véleményeket. Arról ne is beszéljünk, amikor egy munkatárs otthagyja a céget és a saját gépén tárolt céges dokumentumok kámforrá válnak. Mindez elkerülhető, ha a Google Dokumentumokat használjuk. Ide egyszerűen feltöltheti minden alkalmazott a dokumentumait, és beállítja, hogy kivel szeretné megosztani azokat: minden kollégával, vagy csak néhányukkal.
  2. Események megosztása: A Google Calendarban egyszerűen megoszthatod a megbeszélések, találkozók időpontjait a résztvevőkkel, úgy hogy bejelölhetik, hogy akkor épp ráérnek-e. Nem kell tehát körbetelefonálni mindenkit, hamarabb kész vagy, mint gondolnád. A cégben közös naptárat is megoszthatsz a munkatársakkal, így mindegyikük szeme előtt ott lesznek a nagy közös határidők, vagy az aktuális munkabeosztás.
  3. Munkamegosztás: A Google Docs online szerkeszthető Word és Excel dokumentumaiban pedig akárhányan dolgozhatnak egyszerre úgy, hogy mindannyian élőben látják, hogy mit csinál a másik. A közös szerkesztés közben chatelhetnek is.

Végül a mindent eldöntő kérdés: hol a profit?

Ahogy a fenti leírásokból is látszik, egy modern, közös munkát segítő online alkalmazáscsomag legnagyobb előnye abban rejlik, hogy időt takarít meg neked és a cég összes alkalmazottjának. Időt, amit informatikai problémák megoldása helyett a céged fejlesztésére fordíthatsz. Te hogy érzed: készen állsz rá, hogy meghirdesd a saját hatékonysági forradalmadat? Mert, ha igen, van egy jó ajánlatunk.

Szólj hozzá!

Címkék: google web webkettő fájlmegosztás share apps

A bejegyzés trackback címe:

https://hatekonyceg.blog.hu/api/trackback/id/tr252114959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása