Hatékony cég blog

Néhány könnyen használható online eszközzel Te is hatékonyabbá teheted a vállalkozásod!

Nézd meg hogyan: SimplyPad.com

Kövess minket!

Van a családunkban egy valódi szaki: az az ember, aki egész nap talpig zsíros-olajos kezeslábasban nyűvi a vasat az alagsori műhelyében. Igazi mesterember, senki sem tud olyan szép kovácsoltvas kerítést készíteni, mint ő. Bármilyen fémet adsz a kezébe néhány pillanat alatt remek kilincs, kalaptartó, vagy kitudja mi lesz belőle. Ez az ember egy sima érettségivel a legtöbb diplomást megszégyenítő órabérrel dolgozik, az ügyfelek kézről-kézre adják, még várólistája is van.

Sokszor ámulok azon, hogy hogyan képes ilyen gyorsan dolgozni. Ami az egyik pillanatban egy rideg, ormótlan vasdarab, az a következőben már egy igényesen megmunkált használati tárgy. Egyszer megkérdeztem tőle, hogyan képes ilyen sebességre, mi a titka. A sok tapasztalat mellett egy dolgot emelt ki: jó szerszámok és gépek kellenek hozzá. Ő például olyan nagy és erős vágógépet használ (nem tudom mi a pontos neve), amely öklömnyi vastag fémdarabokat úgy szel ketté, mint kés a vajat. Ugyanezt egyszerűbb fűrészekkel megcsinálni, akár 20-30 percbe is beletelik. Ezek a gépek nagyon drágák voltak, de szerinte megérte, mert így nem kell az egyes részfeladatoknál sokáig leragadni, hanem folyamatosan a fontos, végső célra tud koncentrálni.

A régi mesteremberek, fizikai munkások hagyományosan jobban tisztelik azokat az eszközöket, amelyekkel dolgoznak, hiszen ők nem csak időt, de valóban a saját verejtéküket is megspórolják egy-egy szerszám segítségével. Mi, akik irodában ülünk, hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, milyen fontos, hogy megfelelő eszközeink legyenek. Ha végiggondolod, hogy mivel telnek a napjaid, mi az amire naponta órákat elpazarolsz, akkor biztos találsz valamit, amit egy megfelelő eszközzel le lehetne rövidíteni, meg lehetne spórolni.

Gondold végig ugyanezt az alkalmazottaidra nézve is! A legtöbb olyan eszközt (gép, szoftver) már bőven megéri megvenni, ami megspórol nekik hetente 2-3 órát. És nem csak anyagilag, az órabér miatt éri meg: az ilyen eszközök segítségével élvezetesebb a munka, mert az ember a valóban fontos dolgokra tud koncentrálni.

Ha neked 7-15 fős vállalkozásod van, ahol az emberek legalább fele irodai munkát végez, akkor a SimplyPad egy ilyen eszköz számodra. De nem csak mi vagyunk, ha kicsit belegondolsz, könnyen találsz olyan eszközöket, amivel eredményesebbé, élvezetesebbé tudod tenni a munkát. Tehát fektess be Te is "szerszámokba", és hidd el, meglesz az eredménye!

Szólj hozzá!

Címkék: műhely szerszám lakatos melós jómunkásember

A bejegyzés trackback címe:

https://hatekonyceg.blog.hu/api/trackback/id/tr42309094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása