Hatékony cég blog

Néhány könnyen használható online eszközzel Te is hatékonyabbá teheted a vállalkozásod!

Nézd meg hogyan: SimplyPad.com

Kövess minket!

Friss és ropogós számok érkeztek: a Gartner és a VMWare özös kutatásáról van szó, amiben azt firtatták miért kezd el egyre több cég cloud alkalmazásokat használni. Lássuk az adatokat:

A táblázatból könnyen kiolvasható a két legfontosabb tanulság:

  1. Egyértelműen az "üzleti agilitás" a legfőbb ok, amiért a cégek inkább webes szolgáltatásokat használnak. Az agilitás egyre többször használt szó az informatikában: leegyszerűsítve azt jelenti, hogy gyorsan akarunk jó eredményeket elérni. Vagyis a cloud szolgáltatásokat az használja, akinek szüksége van egy jó üzleti eszközre, de nem szeretne rengeteg időt keresgéléssel, telepítéssel, betanulással tölteni: csak regisztrál és egyből elkezdi használni. Ez az a lendület, amire a hazai kisvállalkozásoknak is szüksége van.
  2. A második legfontosabb érv a költségek csökkentése. Ha online szolgáltatásokat használsz a gépedre telepített szoftverek helyett, akkor nem kell egyből kifizetned a felhasznált program teljes árát, csak egy jóval kisebb éves díjat. Emellett a program telepítésével és a frissítések letöltésével (újraindítás minden egyes alkalommal, brrrr...) sem kell foglalkozni, vagyis a rendszergazdáknak is kevesebb karbantartási gondot okoz a használatuk. Egy másik érdekes Gartner felmérés azt is kimutatta, hogy a cloud alkalmazások használatával a PC-k karbantartási költségei is csökkennek. Mindez egybe vág azzal, amit már régóta hangoztatunk: a cloud computing azért nagy lehetőség a KKV-knak mert végre anyagilag is megengedhetik maguknak, hogy a multikéhoz hasonló, professzionális eszközöket használjanak.

Érdekes adat, hogy hogyan használják a cloud computingot azok, akik már élvezik az előnyeit. 26%-uk projekt alapon használja, vagyis egy-egy projekthez veszik igénybe a megfelelő szolgáltatásokat. 25% egyes üzleti szoftvereket (pl. levelezés, számlázás, dokumentum kezelés, CRM, stb.) cserélt le online szolgáltatásra. 39% állította, hogy a cég teljes informatikáját szolgáltatás-alapúra szeretnék váltani, és 10% ennél is tovább ment, ők az új technikával a cég teljes üzletmenetét szeretnék megreformálni.

Mindezt látva érdemes elgondolkodni, hogy a Te cégedben nem lenne-e hasznos kihasználni az új lehetőségeket. Az biztos, hogy ez a jövő, 1-2 éven belül a legtöbb magyar vállalkozás használni fogja ezeket az eszközöket. Kérdés, hogy sereghajtóként akarsz majd beszállni, vagy inkább előre menekülnél, hogy mire a többiek eljutnak ide Te már a következő lépésen törhesd a fejed.

De bárhogy is döntesz, a legnagyobb hiba, hogyha még azzal sem vagy tisztában, hogy merre halad körülötted a világ. Ezért szervezünk egy Cloud Computing Bemutatót, hogy ingyen, kötelezettségektől mentesen, és első kézből tájékozódhass az új lehetőségekről. Szívesen megmutatnánk Neked is, hogy milyen lehetőségek vannak, mik a hazai tapasztalatok, és hogyan lehet a legtöbbet kihozni az egészből. Ha érdekel gyere el a bemutatóra >>

 

Szólj hozzá!

Címkék: it kutatás online felmérés informatika számítástechnika kisvállalkozás cloud gartner cloud computing

A bejegyzés trackback címe:

https://hatekonyceg.blog.hu/api/trackback/id/tr32787854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása