Hatékony cég blog

Néhány könnyen használható online eszközzel Te is hatékonyabbá teheted a vállalkozásod!

Nézd meg hogyan: SimplyPad.com

Kövess minket!

Modern korunk dzsungelharcosainak minden nap e-mailek egész seregén kell keresztülverekedniük. Ezért összegyűjtöttünk 5 kíméletlen módszert, amely segít legyőzni a zsarnok időrablót, felszabadítani a kalickába zárt szabadidőd, és ki tudja, a végén még egy dúskeblű szőke bombázó is előkerülhet. ;-) Harcra fel!

1. A Túlerő

Amikor egy egész hadsereg támad rád a szomszéd rizsföldön keresztül, akkor nem lesz elég a tükör előtt gondosan begyakorolt pörgőrugás, akkor valami hatásosabbra van szükség. Ha a legkitartóbb spammerek küldik rád a hadseregüket akkor sem árt, ha legalább tűzérségi ágyúval rendelkezel. A Google folyamatosan fejlesztett spamszűrő algoritmusa jelenleg a világ egyik legjobb fegyvere ezen a téren és rendelkezik minden tulajdonsággal, amit elvárhatunk: többmillió felhesználó visszajelzéseit követi, és az alapján is tanul, hogy Te melyik levelet jelölöd spamnek.

2. A Bekerítés

Vannak olyan szorult helyzetek, amikor nem tudsz meglógni, bármennyire is szeretnéd. Ha körbeáll egy csapat kigyúrt rosszfiú, akkor érdemes bevetni valami trükköt. A céges levelezés egyik nagy rákfenéje, hogy folyamatosan bekerítenek téged: bármikor nyitod meg a céges e-mail fiókot, biztos, hogy találsz benne 2-3 megválaszorásra váró levelet. A trükk, hogy meg tudd különböztetni melyik a fontos levél, amit azonnal meg kell válaszolni, és melyik az, ami még ráérhet egy kicsit. Ebben sokat segít a Priority Inbox. Ez a Gmail funkció a visszajelzéseid és beállításaid alapján megtanulja megkülönböztetni a fontos és kevésbé fontos leveleket, és a fontosakat automatikusan kigyűjti Neked a tömegből.

3. A Bajtárs

Minden szuperhősnek van egy hű bajtársa, aki a szorult helyzetekben a segítségére lehet. A Te bajtársad egy Gmail kiegészítő, amely lehetővé teszi, hogy elments sablon leveleket, és később bármikor előhúzd őket, amikor csak szükség van rá. És nyugodj meg szükséged lesz rá: a cégekhez e-mailben érkező kérdések ugyanis általában nagyon hasonlók. A kiegészítő telepítéséhez Gmailben kattints a jobb felső sarokban a kis zöld lombik jelre, majd válaszd az "Előre megírt válaszok" kiegészítőt.

4. A Helikopter

Helikoptert vezetni mindenki tud. Levelező szervert telepíteni és karbantartani is tud mindenki. Vagy esetleg Te nem? Ha a Gmail online szolgáltatásával szálsz a felhők közé (cloud computing, ugye? :-), akkor nem lesz szükséged saját drága szerverre. A SimplyPad regisztráció után egyből elkezdheted kiosztani a munkatársaknak a céges e-mail címeket, és a céges fiókok fölött a későbbiekben is meglesz a szükséges kontroll a Google Apps adminisztrációs felületén keresztül. Tehát a levelezés üzemeltetéséhez semmilyen informatikai tudásra nem lesz szükséged. Nem kell majd rendszergazda, hogyha egy új kollégának létre kell hozni egy e-mail címet, és akkor sem, hogyha egy távozó munkatárs fiókját kell leállítani. Ezeket Te is pofonegyszerűen meg tuod csinálni 1-2 kattintással. Ráadásul a Gmail üzleti változatában a céged saját logója jelenik meg a Gmail logó helyett a levelezőben, amit a saját webcímedről lehet elérni (pl. mail.cegneve.hu).

5. A Robbanás

Sokszor egy pillanat alatt megtörténik a baj: nemrég még egy izomkolosszus baját láttad el, de mire észbe kapsz már repülsz is a levegőben. Mi meg lassított felvételben látjuk, ahogy mögötted szétterjednek a vörös lángnyelvek. Persze egy ilyen lélegzetelállító látványt szívesen bámul az ember, nem úgy, mint a levelező kliensét, amikor arra vár, hogy végre megjöjjön a keresés eredménye. A Gmail a Google villámgyors keresőjét használja. Mint mikor rálősz az olajos hordóra és az egyből felrobban: csak beírod a keresett szót, egy enter és már meg is jelennek az eredmények.

A fent felsorolt eszközök bőven elegek ahhoz, hogy legyőzz egy diktátort valami ismeretlen nevű déli országban. És ha használod őket biztos megspórolnak neked annyi szabadidőt, hogy a következő robbantós-lövöldözős-verekedős videókat nyugodtan végignézhesd.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hatekonyceg.blog.hu/api/trackback/id/tr952608257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása