Hatékony cég blog

Néhány könnyen használható online eszközzel Te is hatékonyabbá teheted a vállalkozásod!

Nézd meg hogyan: SimplyPad.com

Kövess minket!

Nem emlékszem hol olvastam már, de egy nagyon igaz mondás: "A jó tábornoknak nem csak arra van terve hogyan győzzön, hanem gondol arra is, mi lesz, ha veszít."
A cégedben sok ilyen veszteség lehet, amire érdemes most egy rövid blogbejegyzés erejéig figyelmet fordítani.

  • Elmegy egy alkalmazottad: mi lesz az anyagokkal, amin ő dolgozott? mihez fér hozzá a távozás után is? használhatja-e tovább az e-mail címét?
  • Elromlik egy gép (vagy akár több is): mi lesz az ezen tárolt adatokkal? a szerelés alatt tudnak-e dolgozni a kollégák?
  • Rosszindulatú konkurens: ez nem csak pletyka, elég egy névtelen bejelentés, és már jöhetnek ki ellenőrizni, hogy nincs-e illegális szoftver a gépeken
  • Vírustámadás, operációs rendszer újratelepítés: Néha különböző alantasa vírusok, férgek és trójaiak miatt, néha pedig csak simán azért, mert már túl régóta van fenn az adott operációs rendszer és nagyon lelassult a gép, szükség van az újratelepítésre. Ez elvileg egy gyors folyamat lenne, de ha beleszámoljuk a telepítés utáni beállítások elvégzését, és az összes szoftver újratelepítését elég sok idő elmegy vele. Az idő meg ugye pénzbe kerül. A magyar járulékok mértéke szerint igencsak sok pénzbe (hacsak nem vagy multi 10 éves adókedvezménnyel...).

 

Az ehhez hasonló vészhelyzetek kezelésére jellemző, hogy ha akkor helyben kell rögtönözni sokkal drágábbak, mintha előre készültünk volna. Nem állítjuk, hogy a SimplyPad az összes ezzel kapcsolatos problémát megoldja, de a mi online szolgáltatásunkkal biztos, hogy ilyen esetekben a legkisebb gond sem lesz. Nézzük hogyan:

  • Alkalmazott elmegy: a szolgáltatásokhoz minden alkalmazott az e-mail fiókján keresztül fér hozzá, ezeket pedig egy központi admin felületen lehet szerkeszteni. Vagyis egy kattintással elintézhetjük, hogy valaki innentől semmihez se férjen hozzá. Ugyanakkor a fiókhoz tartozó dokumentumok megmaradnak, ezeket továbbra is elérjük.
  • Elromló gépek, vírusok, op. rendszer újratelepítés: ilyenkor érezni az online szolgáltatások igazi erejét. Elég egy másik/újratelepített gépről bejelentkezni, és mindenféle telepítgetés, vagy beállítások elvégzése nélkül, ugyanúgy folytathatjuk a munkát, mintha mi sem történt volna.
  • Rosszindulatú konkurens: az online irodai programokat használva pénzt takaríthatsz meg, úgy hogy a szokásos fájltformátumokat (word, excel, pdf, stb) használod. Az előfizetéses rendszerben mindig jogtiszta a szoftvered, és ha elviszik a gépedet akkor sem férnek hozzá kényes adatokhoz. (Hogyha nem tárolod el a jelszavad a gépen.) És hiába visznek el egy gépet a SimplyPaddel a munka ugyanúgy mehet tovább. 

 Használj online szolgáltzatásokat, és Te is csak mosolyogni fogsz, mikor a konkurenseidet épp örületbe kergeti egy-egy ilyen hirtelen "vészhelyzet"!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hatekonyceg.blog.hu/api/trackback/id/tr642243633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása