Hatékony cég blog

Néhány könnyen használható online eszközzel Te is hatékonyabbá teheted a vállalkozásod!

Nézd meg hogyan: SimplyPad.com

Kövess minket!

A Google Appst jelenleg több, mint 3 millió vállalkozás használja a világon. Ez összesen több, mint 30 millió felhasználót jelent és ez a szám több ezerrel nő naponta. Nézzük meg kik ezek a cégek!

A legtöbb Google Apps felhasználó valószínűleg Amerikában van. Itt olyan nagyvállalatok váltottak a Google termékére, mint a Motorola, a Virgin America légitársaság, a Huffington Post politikai bloggyűjtemény (épp most adták el ezt a céget 315 millió dollárért), vagy a Budapesten is szállodát üzemeltető Intercontinental szálloda lánc.

A National Geographic is a Google rendszerét használja. Russ Little informatikai vezető ezt mondta erről:

"Google Apps provides enhanced collaboration and flexibility, allowing users the ability to do their jobs any time, anywhere."

(magyarul: "a Google Apps rugalmas és fejlett megoldást kínál a csoportmunka terén, megteremtve a lehetőséget a felhasználóknak, hogy bárhonnan bármikor tudjanak dolgozni." Nos azt hiszem a National Geographicnél a bárhonnan kifejezést a szó szoros értelmében használják.)

Azt már több Google alkalmazott is megerősítette (legutóbb a Dublinban dolgozó magyar szakember, Nebehaj Viktor), hogy a Google saját maga is az Apps termékeket használja. Elég valószínű tehát, hogy az übertitkos keresőalgoritmus működéséről szóló dokumentumokat is Google Docsban tárolják.

Nem csak cégek használják ki a Google Apps lehetőségeit. A kanadai Lakehead egyetem 38000 (!) diákja és tanára használja ezt a rendszert. Nemrég Los Angeles önkormányzata is áttért Google Appsre:

 Ezek szép nagy szervezetek, de mi kicsik vagyunk...

A cloud computing egyik nagy lehetősége, hogy egy 1-2 fős magyar cég ugyanazt a profi informatikai rendszert használhatja, mint egy óriásvállalat. És ehhez nincs szükség még egy rendszergazdára sem: mindenféle szaktudás nélkül elkezdheted használni a cégedben. Nálunk például már 17.500 Ft-os éves díjtól igénybe veheted a Google alkalmazásait, és ehhez még a saját fejlesztéseinket is megkapod. Ilyen körülmények mellett nem lennénk meglepve, ha 1-2 év múlva már szinte minden magyar kisvállalkozás Google Appst használna.

Milyen kisvállalkozások használnak már most is Google Appst Magyarországon?

Van köztük fuvarozó cég, informatikai tanácsadó, jogi szakfordító, webfejlesztő cég, gazdasági tanácsadó, szélfarm tervező, de még alumínium újrafeldolgozó is.

De Google Appst használ a Váci Waldorf Iskola, és a Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézete is. Ha másról nem, a szótárukról ismerheted őket, ők a SZTAKI.

Tehát elég sokan vagyunk már amerikai multiktól kezdve magyar kisvállalkozásokig. Reméljük egyszer téged is magunk között tudhatunk. Addig is itt egy izgalmas videó arról, hogyan lehet egy tudományos expedíciót könnyebben megszervezni Google Appsel.

 

Szólj hozzá!

Címkék: google it informatika vállalkozás kkv számítástechnika kisvállalkozás cloud apps cloud computing google apps

A bejegyzés trackback címe:

https://hatekonyceg.blog.hu/api/trackback/id/tr442705503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása