Hatékony cég blog

Néhány könnyen használható online eszközzel Te is hatékonyabbá teheted a vállalkozásod!

Nézd meg hogyan: SimplyPad.com

Kövess minket!

Ahogy korábban is írtuk: a következő években fontos informatikai újítások fognak megjelenni, amelyeknek az elsődleges célpontjai a kis és közepes vállalkozások lesznek. Aki korán kapcsol az előnyre tehet szert, de csak akkor, ha ésszel csinálja a dolgokat. Pusztán a csordaszellem nem elég. A kérdés tehát adott: hogyan érdemes webes (cloud) alkalmazásokat (levelezés, számlázás, dokumentum tár, naptár, CRM, hírlevélküldő, stb.) bevezetni egy magyar KKV-nak? Milyen hibákat érdemes elkerülni?

Hiba #1: Nem a megfelelő információk birtokában döntesz

Mivel egyre több fejlesztő cég és alkalmazás van a piacon így egyre nehezebb választani közülük. Itt nem úgy megy, hogy van 1-2 óriás gyártó, akiknek a jól ismert termékei közül lehet válogatni. Egy célra akár 10-15 féle alkalmazást is lehet találni például a Google Apps Marketplace-en. Ezek elég sokszínűek. Például van olyan magyar online szolgáltatás (persze ők nincsenek fenn a marketplace-en), ahova csak úgy tudsz regisztrálni, hogy papíron (!) küldenek neked egy azonosító kódot, amit aztán szépen bepötyögsz, mint a Windows telepítéskor a licensz kódot. Elég lehangoló. Mi a SimplyPadnél már lassan 50-nél is több féle alkalmazást teszteltünk le egy szűk tématerületen, hogy megtaláljuk azokat, amelyeket valóban érdemes használni. Mivel a próbálgatással elég sok idő és pénz el tud veszni érdemes egy tapasztaltabb embertől tanácsot kérni.

Ezzel kapcsolatban egy kis reklám: 20+ fős középvállalatok számára már elérhető az Enterprise csomagunk. Ennek pont az a lényege, hogy a céged egyedi igényeire szabva összerakjuk a nektek legmegfelelőbb alkalmazás csomagot és segítünk a bevezetésben is. Kérj ajánlatot tőlünk!

Nehéz választani



Hiba #2: Elsőre túl bonyolult alkalmazást választasz

A magyar kisvállalkozások többségének nem csak az online alkalmazások használata új dolog, hanem sokszor maga a szoftver típus is. A magyar vállalkozások például rengeteg felesleges szenvedést megspóroltak az offline CRM programok nélkülözésével, és egyből a webes változattal fognak megismerkedni. A probléma az, hogy az amerikai szolgáltatások már nagyon profi szintre vannak felfejlesztve: sok mindent tudnak, de épp ezért elég bonyolultak is. Egy ilyen alkalmazást napokba telik megtanulni használni, és a sikeres bevezetéshez olyan mély változásra van szükség a cég életében, amit elég nehéz egyszerre meglépni.

Épp ezért mi azt javasoljuk, hogy egyszerűbb alkalmazásokkal kezdje az ember, és majd később, ha már biztosan tudja, hogy valóban szükség van rá, váltson bonyolultabbra. Különben könnyen lehet, hogy olyan funkciókért fizetsz, amit soha nem is fogsz használni. És egyébként sincs időnk arra, hogy ágyúval lövöldözzünk verébre!

A SimplyPad most készülő Növekvő csomagjának a fejlesztésénél is ez a két gondolat vezérel minket:
1. A saját fejlesztéseinket fogjuk rövidre. Nagy, bonyolult szoftverek helyett egyszerű, könnyen kezelhető, gyorsan megtanulható alkalmazásokat fejlesztünk. Ezekkel mi is gyorsabban elkészülünk, és később a visszajelzéseitek alapján fejleszthetjük őket tovább. Jelenleg 3 ilyen alkalmazás készül a Növekvő csomagunkba, és ezekkel egy hónapon belül ki is fogunk jönni.
2. A másik cél kiválasztani azokat az alkalmazásokat, amelyek már kész vannak és a magyar KKV-k számára is hasznosak. Ezek közül az egyik a Google Apps, a másik a saját fejlesztésű Irányítópultunk, és még a héten be fogunk jelenteni egy újabb magyar fejlesztésű alkalmazást is, amely szintén a Növekvő csomag részét fogja képezni.

Magyarul a Növekvő csomagunkban egyszerűbb, könnyen használható és gyorsan bevezethető alkalmazásokat pakolunk. A bonyolult, mindenre jó világautomaták fejlesztését meghagyjuk másnak.

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról, iratkozz fel a hírlevelünkre:

Szólj hozzá!

Címkék: it vállalkozás kkv kisvállalkozás cloud apps cloud computung

A bejegyzés trackback címe:

https://hatekonyceg.blog.hu/api/trackback/id/tr82346736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása