Hatékony cég blog

Néhány könnyen használható online eszközzel Te is hatékonyabbá teheted a vállalkozásod!

Nézd meg hogyan: SimplyPad.com

Kövess minket!

Oké, akkor most jöjjön a kényes téma: beszéljünk a pénzről. A tagnapi bejegyzésünkben már megemlítettük, hogy a cloud alkalmazások használatával pénzt lehet megtakarítani. De miért is?

Az alapvetés: nem kell kifizetni egyből az egészet

Az online szolgáltatások (legyen szó levelezésről, számlázásról, CRM-ről, vagy éppen a dokumentum-kezelőről) legfontosabb jellemzője, hogy előfizetés alapúak: vagyis általában valamilyen éves, vagy havi díjat kell fizetni értük. Az éves díj nagyságrendekkel olcsóbb, mint, hogyha ugyanezt a szoftvert teljes egészében szeretnéd megvásárolni. Vagyis, ahhoz, hogy elkezdj használni egy eszközt kevesebb pénzt kell fizetned. Így kisebb a kockázat, hiszen bármikor átválthatsz egy másik szolgáltatásra.

Többet kapsz ugyanazért a pénzért

Már egyből hallom a kétkedőket: de hosszú távon úgyis kifizetem a szoftver teljes árát, sőt lehet még többet is. A valóság azonban az, hogy a programok egy idő után elavulnak. Ha megveszed a teljes szoftvert, akkor is le kell cserélned 2-3 év múlva. Vagyis a gépre telepített szoftver is egyfajta előfizetés, csak ott 2-3 évente kell befizetni az összeget. Ráadásul ugyanazért a pénzért kevesebbet kapsz. Az online szolgáltatásoknál ugyanis nem kell éveket várni az új funkciókért, hanem amit a fejlesztők elkészítenek, azt egyből elkezdheted használni. Vagyis nem kell 2-3 évente majdnem az elejéről megtanulni a szoftver használatát, bajlódni az új fájlformátumokkal, letelepíteni, feltelepíteni, stb.

Mivel ez a megoldás az alkalmazásokat készítő programozóknak is kényelmesebb, több idejük marad hasznos funkciók készítésére. A Google Apps-ben például csak 2011 első 3 hónapjában 30 újdonság jelent meg. 30 olyan dolog, ami egyszerűbbé, gyorsabbá teszi a mindennapi munkát. Ez a fejlődési tempó csak online lehetséges.

Bátraknak: extra nagy megtakarítás

Bárki, bármikor, bárhonnan eléri a céges dolgokat, ez a cloud computing egyik legnagyobb előnye. Csak internet és egy böngésző kell hozzá. De ez böngésző nem kell, hogy a Windowson fusson. Vannak olyan ingyenes operációs rendszerek, amiket bárki képes használni, aki a Windowst is tudja. Ilyen például az Ubuntu linux. Ha az üzleti szoftvereid a weben vannak, akkor nem kell megvenned a Windowst sem a céges gépekre, elég ezt az ingyenes operációs rendszert telepíteni egy Firefox böngészővel. Sőt, ha nincs szükséges arra, hogy bonyolult grafikával ellátott prospektusokat szerkessz a saját gépeden (azt majd megcsinálja a grafikus...), akkor a Microsoft Office helyett is használhatod a Google Docs-t, ami szinte mindenre képes, sőt egyszerűbbé is teszi a közös munkát. Akik elég bátrak ahhoz, hogy elszakadjanak a megszokott programjaiktól még többet spórolhatnak. És még a hatóságoktól sem kell tartani a nem eredeti Windows miatt.

Hogyan érdemes nekiállni?

Ha úgy gondolod, hogy érdekes lehet számodra az új online világ, akkor először érdemes tájékozódni. A legjobb lehetőség, amit most ajánlani tudunk Neked, az a keddi Cloud Computing Bemutatónk. Ha a weben keresgélsz, akkor is sok dolgot meg fogsz tudni, de ez nem ér fel azzal, hogy élőben beszélhetsz olyan emberekkel, akik minden nap ezzel a témával foglalkoznak. Inkább gyere el! Egy fél délután alatt megismerheted az informatika legfontosabb fejlődési irányát, amíg mások csak a napi robottal álldogálnak egy helyben. Ez egy ingyenes, kötelezettségektől mentes rendezvény, ahol elsősorban tanítani szeretnénk.

Elmegyek a Cloud Computing Bemutatóra >>

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: it online pénz informatika olcsó vállalkozás számítástechnika kisvállalkozás finanszírozás cloud cloud computing

A bejegyzés trackback címe:

https://hatekonyceg.blog.hu/api/trackback/id/tr972788119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása