Hatékony cég blog

Néhány könnyen használható online eszközzel Te is hatékonyabbá teheted a vállalkozásod!

Nézd meg hogyan: SimplyPad.com

Kövess minket!

Az emberi agyban több mint 100 milliárd neuron, vagyis idegsejt található. A közismert városi legenda szerint foci közben minden fejeléskor egy idegsejt meghal. Szerintünk ennél sokkal több pusztul el a használhatatlan szoftverekkel való küzdelem során.

Szigorúan tudománytalan becslésünk szerint (amelyet egyáltalán nem reprezentatív, de annál elfogultabb kollégákon végeztünk) legalább 13 lehetőség van a SimplyPad szolgáltatásaiban az idegsejtjeid megkímélésére. Jöjjenek tehát a neuron-kímélő megoldások!

 

1. Idegsejt: Keresés a régi e-mailek között

Nincs idegesítőbb annál, amikor nem tudsz megtalálni egy régi levelet, vagy valakinek a címét. Szerencsére a Gmail-ben a világ legjobb keresőmotorja is be van építve, a céges verzióban pedig a munkatársak automatikusan bekerülnek egymás címtárába.

 

2. Idegsejt: Címzettek irogatása

Unod, hogy mindig ugyanannak az 5 embernek a címét kell beírnod a levelezőben? A Google Apps egyik előnye, hogy villámgyorsan lehet céges levelező listákat összeállítani a munkatársak címeiből.

3. Idegsejt: Fájlok megosztása. Naaagy fájlok megosztása.

Van itt ez a 150 fotó, hogyan juttassam el hozzád? A CD vagy a pendrive elég régies megoldásnak tűnik, és amúgy sem találkozunk személyesen csak egy hét múlva. A Facebookra feltölthetem, de onnan te nem tudod egyben letölteni. E-mailben nem fér el csatolmányként az összes. Ilyenkor jön a Google Docs, ahova egy kattintással feltöltöd, a második kattintással megosztod (céges verzióban egyből megoszthatod minden munkatárssal, nem kell egyesével megosztani mindenkivel), és már kész is. A beépített képnézegetővel pedig online megnézheti a címzett, de le s töltheti őket.

4. Idegsejt: Hétfő reggel

Neked hány weboldalt kell megnyitnod reggel, hogy el tudd kezdeni a napot? Ha használod a SimplyPad Irányítópultot, akkor egy lapon könnyedén áttekintheted a friss leveleid, a teendőid, a naptárad és az éppen használt dokumentumokat is.

 

5. Idegsejt: Egy véletlenül elküldött levél

A Gmail Labs "Küldés visszavonása" kiegészítője lehetővé teszi, hogy a küldés gombra kattintva, még néhány percig vissza tudd vonni a leveleket. Mivel általában a gombra kattintás után egyből beugrik, hogy mi az, ami hibádzik a levélben (ez az e-mailezés Murphy törvénye), ezért számtalan kellemetlenségtől meg tud óvni téged ez a hasznos kis apróság.

6. Idegsejt: Átküldök egy anyagot, kíváncsi vagyok a véleményedre

Ez a mondat majdnem egy halálos ítélet. Ahogy kimondja valaki máris látom a szemeim előtt, ahogy az átírt, javított változatok jönnek vissza e-mailben, és szerencsétlen ember azzal tölti az idejét, hogy összefésülje az egyes javaslatokat. 2011-ben már illene egy online szerkesztőt használni, ahol egyetlen közös példányon tud dolgozni mindenki.

7. Idegsejt: Meeting

Nem könnyű megtalálni azt az időpontot, amikor mindenki ráér. Ha Google Calendart használsz és meghívsz egy eseményre több embert, akkor ők vissza tudják igazolni, hogy megfelel-e nekik az időpont. Így nem kell mindenkivel egyesével egyeztetni. Hogy még egyszerűbb legyen a helyzet, a naptár képes összegyűjteni azokat az időintervallumokat, amikor a résztvevőknek nincs semmi bejegyezve a naptárjába.

8. Idegsejt: Menjünk a tárgyalóba. Vagy az irodába. Vagy jó lesz a konyha is.

A Google Calendar üzleti változata képes a céges erőforrások (például tárgyaló, projektor) kezelésére. Az egyes eseményekhez le tudod foglalni az erőforrásokat, és ha már más is lefoglalta őket az adott időpontra, akkor jelzi a rendszer, hogy éppen nem szabad.

9. Idegsejt: Ma már a 257. ügyfél teszi fel ugyanazt a kérdést

A Gmail Labs "Előre megírt válaszok" nevű kiegészítőjével könnyen létrehozhatsz sablon elemeket, amiket egy kattintással beilleszthetsz akármelyik leveledbe.

10. Idegsejt: CRM. Már a neve is rosszul hangzik.

Óvakodj az olyan dolgoktól, aminek 3 betűs rövidítés a neve - mondják a bölcsek, és lehet igazuk van. De ők még nem próbálták a Simply CRM-et. Ennél egyszerűbb nem is lehetne az ügyfelek és beszállító cégek nyilvántartása. Bal oldalt látod az összes céget, akivel kapcsolatban álltok. Ha egyet kiválasztasz egyből megjelennek a cég adatai és a partner cég munkatársainak elérhetőségei. Szintén egyből látod a céggel kapcsolatos teendőket is. Új céget, kapcsolatot, vagy teendőt gyorsan fel tudsz vinni a kis plusz jelre kattintva. És természetesen egy másik lapon a rendszer kigyűjti neked azokat a teendőket, amiket neked kell megcsinálni.

 

11. Idegsejt: Neki díjbekérő kell. És euróban szeretne fizetni.

No problem. A Számlázz.Könnyen online számázó program ezt alapból tudja. Nem lesz vele gond.

12. Idegsejt: Idén újra megváltoztatják a számlázással kapcsolatos szabályokat

Nyugi, azért használsz online számlázó programot, hogy ne neked kelljen figyelni a kedves törvényalkotók szeszélyeire. Mint minden online szolgáltatásnál, a frissítések itt is automatikusan települnek, így Te mindig a legfrissebb, hatályos magyar jogszabályoknak megfelelő rendszert használod.

13. Idegsejt: Lefagy a Windows

A számítógép mindig akkor tud lefagyni, amikor a legfontosabb levelet, dokumentumot, táblázatot szerkeszted. Ilyenkor jön a rettegés, hogy vajon minden elveszett, vagy csak egy része a munkádnak? Szerencsére az online szoftvereknél ilyen gond nincs. Néhány másodpercenként elment a rendszer mindent, ezért bármikor onnan folytathatod a munkád, ahol abbahagytad. A kézzel való mentegetés felett eljárt az idő. Nem véletlen, hogy sok online eszköz ezt automatikusan csinálja, nincs is mentés menüpont.

 

Amiért megéri 2011-ben munkaeszközöket fejleszteni

A SimplyPades online eszközökkel dolgozva tehát nem csak időt és pénzt takarítasz meg, de sokkal élvezetesebb lesz a munka. Kevesebb fejfájást fognak okozni a szoftverek: az informatikai bűvészkedés helyett végre az igazán fontos dolgokra koncentrálhatsz majd. Érezhetően hatékonyabbé fogsz válni, és nem csak Te, hanem a kollégáid is.

És végül a kérdés: neked mi gyilkolja legjobban az idegsejtjeidet? Melyik a legidegesítőbb program, amit valaha használtál?

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: munka dokumentum neuron informatika eszköz üzleti fájlmegosztás crm ideg számla levelezés e mail számítástechnika docs számlázó számlázó program google docs cloud computing idegsejt google apps

A bejegyzés trackback címe:

https://hatekonyceg.blog.hu/api/trackback/id/tr242673032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása